Oh, Sweet Life!

Η πιο αγνή μορφή απόλαυσης είναι το ωμό, βιολογικό κακάο ποικιλίας Criollo, της πιο εκλεκτής ποικιλίας που μας έρχεται απο τη Λατινική Αμερική. Η μαγική του σκόνη, είναι αποτέλεσμα της ζύμωσης των καρπών του κακάο, διατηρώντας έτσι αναλλοίωτες τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η αδιαμφισβήτητα feel good αίσθηση όταν τρώμε τις σοκολατένιες δημιουργίες μας ή πίνουμε τη heartwarming ζεστή σοκολάτα μας είναι γεγονός, αλλά αυτό που μπορεί να μη γνωρίζουμε, είναι πόσο ”χαίρεται” ο εγκεφαλός μας όταν το καταναλώνουμε. Here’s the science behind the facts. Σύμφωνα με έρευνα του Department of Nutrition at University of California, το ωμό κακάο περιέχει:

🍫Aνδαμίδη, ένα ενδογενές εγκεφαλικό λιπίδιο που ευθύνεται για τη δημιουργία αισθήματος ευφορίας

🍫Φενεθυλαμίνη, η οποία συμβάλλει στην απελευθέρωση ενδορφινών, ευρέως γνωστές ως ορμόνες της ευτυχίας

🍫Σεροτονίνη, ένα νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου, η οποία βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών που μας κάνουν να νιώθουμε καλά και ήρεμοι.

Μερικές ακόμη ιδιότητες της αγαπημένης μας υπερτροφής είναι ότι, εξαιτίας των κατεχινών που περιέχει, μας βοηθά να είμαστε και να φαινόμαστε νεότεροι χαρίζοντας λαμπερό και υγιές δέρμα, ενώ προλαμβάνει την αποσύνθεση των δοντιών και βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, αποτρέποντας το Alzheimer.

Η συνταγή που ακολουθεί, είναι εύκολη, γρήγορη, guilt free, sugar free, νηστίσιμη, fully loaded με θρεπτικά συστατικά και εγγυημένα απολαυστική για όλη την οικογένεια.

Τhank you Elli for sharing hapiness with us 🙂

Elli’s Chocolate Oat Cookies

ΥΛΙΚΑ

°1 και ¼ φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης* τις οποίες χτυπάμε στο μούλτι να γίνουν αλεύρι

°½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου

°1 κ.γ. Baking Powder*

°½ φλυτζάνι του τσαγιού σκόνη κακάο criollo*

°¼ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο*

°¼ φλυτζάνι του τσαγιού λιωμένο αβοκάντο*

°1/3 φλυτζάνι του τσαγιού μέλι (ή σιρόπι χουρμά)*

°1/3 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα αμυγδάλου*

°½ φλυτζάνι του τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας* (προαιρετικά)

*βιολογικής καλλιέργειας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και με ένα κουτάλι τοποθετούμε ένα-ένα τα μπισκοτάκια στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10′.

Βρείτε αυθεντική σκόνη κακάο Criollo στο κατάστημά μας.

Enjoy!

Καλάθι αγορών