Το λευκό πιπέρι ή αλλιώς ασπροπίπερο πρόκειται για το γνωστό μας μαύρο πιπέρι που του έχει αφαιρεθεί ο φλοιός. Κατόπιν οι κόκκοι αποξηραίνονται στον ήλιο και αποκτούν το χαρακτηριστικό ασπροκίτρινο χρώμα τους. Χαρακτηριστικό του είναι η απαλή του υφή και η σπιρτάδα στην γεύση. Παρόλο που είναι λιγότερο αρωματικό χρησιμοποιείται ευρέως στις λευκές σάλτσες, το λευκό κρέας ή τα ψάρια για λόγους αισθητικής. Επίσης είναι ιδανικό σε σαλάτες και τουρσιά και μαρινάδες.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.