Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μακρύσπερμο: Αρωματικό ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το άρωμα του έχει σχέση με τα ιδιαίτερα συστατικά του εδάφους των περιοχών που καλλιεργείται. Ρύζι για κάθε χρήση, με ιδιαίτερη γεύση, ειδικά αν θέλουμε να δώσουμε ανατολίτικη νότα.
Συνταγή για αρωματισμένο ρύζι μπασμάτι.
Συστατικά:
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι ΟΛΑ ΒΙΟ 1 3/4 του φλιτζανιού νερό Αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε το ρύζι με το νερό και το βούτυρο σε ε΄να κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά για 15 λεπτά. Τέλος, σβήστε τη φωτιά και άφηστε το ρύζι να σταθεί. Τέλος προσθέστε το μαϊντανό, τον άνιθο και το φινόκιο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ζωηρά με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Σερβίρετε ζεστό. Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ. Εισάγεται από Πακιστάν
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.